Rossz PC játékok sorozat

 2009.07.29. 12:46

Egy ember, egy számítógép, sok vacak gamma…

Nem ismeritek a Rossz PC játékok sorozatot?

A tovább-ra kattintva megtudhatjátok, miről is van szó :) 

A Rossz PC játékok sorozat megálmodója freddyD, a rejtélyes szuperhős, aki időről-időre megvívja küzdelmét a gagyi PC játékok ellen... Személy-azonossága homályba merül, arcát kendő fedi. Valószínűleg ő is egy közülünk, az átlag gamerek közül, de ő talán tesz is valamit a trágya játékok ellen…

Bizonyos rendszerességgel ugyanis freddyD kiveséz egy-egy játékot, mely esetleg régebbi, feltűnően olcsó, vacak, vagy csak simán arra buzdítanak minket vele kapcsolatban, hogy ezt vegyük meg. Hogy honnan jött az ötlet? Amerikában létezik egy Angry Video Game Nerd nevezetű honlap, ahol nagyjából ugyanez a felállás: valaki humorosan kiveséz egy nem túl jól sikerült játékot. freddyD nem hallgatja el a hasonlóságot, sőt, linkel is videókat blogjába az amerikai nagytestvértől. Ugyanakkor a stílus más, freddyD igyekszik újat alkotni, és ez, eddigi videói alapján sikerült is!

Játékok videótesztelése már régóta létezik, lássuk azonban, miben jobb a Rossz PC játékok sorozat. Első, és legfontosabb szempont a humor. freddyD nem szárazon mondja a játékok alá a szöveget, hanem jól kitalált, legtöbbször ütős poénokat hallhatunk. Az alapkoncepció nem bonyolult: a játékokból látunk jeleneteket, melyeket kommentál a kolega. Azonban ezt néhol megszakítja otthoni kamerás bejátszásokkal, filmrészletekkel, hangeffektekkel, kimerevített képekkel, és egyéb finomságokkal, így elérve a multimedialitás hatását.

A sorozat 2007-ben kezdődött, A mesterlövész című gyöngyszemmel. Eddig több mint 60 videó született, kivesézve igen sok kereskedelmi forgalomba került kaka játékot. freddyD hamar a kommentezők egyik kedvence lett, sokan próbálják utánozni, készültek rajongói videók, képek, sőt, volt már nyereményjáték is, habár nem a klasszikus értelemben :) Visszatérő szereplő még egy gyönyörű hölgy, akit Stellának hívnak. Többet nem árulhatok el róla :)

Egyszóval a Rossz PC játékok sorozat egy üde színfolt a hazai szegényes videó-játék-tesztek palettáján, köszönet érte freddyD-nek!

Itt egy kis montázs az első évadból:

 

Ha kíváncsi vagy, milyen videókat készített még freddyD, csekkold a blogját!

Rossz PC játékok sorozat erre!

Mastigias

Címkék: furcsa

A bejegyzés trackback címe:

https://mastigias.blog.hu/api/trackback/id/tr41275440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

assassinscreed 2009.08.04. 10:35:54

köszönöm hogy írtatok róla mert nagyon szeretem a videói

Mastigias · http://mastigias.blog.hu 2009.08.04. 10:40:24

Nincs mit! freddyD ráérzett arra, mi kell a jónépnek, úgyhogy ezért csak tisztelhetjük :)

IndaMuncher 2009.08.05. 13:43:19

@Mastigias: Azért az ennyire ciki közhelyeket légyszi kerülni:

"Egy ember, egy *****, ****

"egy üde színfolt a hazai szegényes ***** palettáján, "

Csillagok helyére bármi beilleszthető. Ajánlom a Modoros.blog.hu-t tanulmányozásra.

Mastigias · http://mastigias.blog.hu 2009.08.05. 15:17:54

@F.house: Ezeket direkt írtam így, mert ehhez volt kedvem :) Ezek a "ciki" közhelyek nem vonnak le semmit sem a mondanivalóból, és legalább nem általánosan vannak megfogalmazva. A ****-ok helyére nem lehet azért bármit beírni, igen furcsa lenne, ha "egy üde színfolt a hazai szegényes lekvárospalacsinta palettáján," :) De értem mire gondolsz, köszönöm az észrevételt, de ezek maradnak így, a további cikkjeimben meg majd meglátjuk...

SamuS 2011.03.21. 17:57:34

FeddyD egy remek ember volt.
süti beállítások módosítása