Sanctuary - "Génrejtek"

 2009.08.03. 17:27

Mastigias: Sanctuary-cast

Piffnek köszönhetően felfigyeltem egy új sci-fi sorozatra, és mivel tetszett, engedjétek meg, hogy bemutassam nektek a Sanctuary című folytasásost! Megjegyzem, Ismét sikerült "nagyot" alkotniuk a fordítóknak, magyar keresztségben Génrejtek lett a fordítás, ami talán a gének rejtekére utalhat, de még nem sikerült 100%-osan megfejtenem... Amúgy a sanctuary menedékhelyet jelent, nem tudom, miért nem lehetett ezt a címet adni neki... No de térjünk rá a lényegre, melyet a tovább után találhattok! :)

A sorozat kiötlője Damian Kindler, aki a Csillagkapu-t, és a Csillagkapu: Atlantis-t is írta. Van még azonban Csillagkapus párhuzam: a főszereplő ugyanis Amanda Tapping, aki Samantha Carter-ként vált híressé; és jópáran beugranak még vendégszereplőnek a másik univerzumból. Amanda mellett jórészt ismeretlenek játszanak, de a sorozat igen élvezetes.

Mastigias: Sanctuary wallpaper Amikor belekezdtem az első pár részbe, úgy éreztem, hogy egy koktélt nézek: van benne egy kis Mátrix, Csillagkapu, Rejtély(Fringe), Hellboy, Sin City, A Szövetség, ilyesmik. Azonban nem unalmas másolatot hoztak ki ezekből, hanem egy korrekt, jó kis sorozatot, remek történetekkel, zenével, és megvalósítással. A történet lényege nagyjából annyi, hogy van egy szervezet, mely "természetfeletti"-eket (pl. ilyenek a sellők, a gumiemberek) gyűjt össze, és foglalkozik velük. Csak ugye nem mindenki szereti, ha rászállnak... Adott egy bölcs, de ha kell, kemény vezető: Dr. Helen Magnus; egy  szőke bombázó, aki mindenkit jól fenékbe billent, és Helen lánya: Ashley; egy fiatal tudós, akinek senki sem hisz (CSK-s utánérzés, tudom :), és Dr. Will Zimmermann-nak hívják; egy vicces számítógépes lúzer, aki nem is annyira lúzer: Henry Foss; és az "idegen", aki két méteres, és rendkívül erős (most nem Teal'c, hanem Bigfoot névet fut. SZÓVICC! foot-fut,haha :).

 

Mastigias: Sanctuary 2

Érdekesség, hogy az egész koncepció netes sorozatként indult, rövid részekkel, de olyan jól sikerült, hogy az egyik nagyobb külföldi csatorna megrendelt belőle egy egész, TV-s évadot. Így 13 részt izgulhatunk végig, ha van kedvünk hozzá. Az egész sorozatot zöld háttér előtt forgatták, és később adták hozzá az effektusokat, háttereket (ilyen volt még pl. a Sin City, 300). Én személy szerint nem szeretem a kék/zöld-hátterezést, de itt pontosan illik a kicsit szürreális világba, és jól adja vissza a hangulatot.

 

Mastigias: Sanctuary 3

Jó hír mindenkinek, aki kedvet kapott a megnézéséhez: az AXN ma kezdi el vetíteni az első évadot! 21 órától mindenki belekóstolhat a génrejtek világába, sok szerencsét hozzá, és jó szórakozást! :)

Egy kis kedvcsináló:

Mastigias

Címkék: tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mastigias.blog.hu/api/trackback/id/tr291286400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Georgio de Antihelókitti 2009.08.04. 02:17:15

ez nem Génrejtek hanem Génretek, és igen ez egy célzás a szinkronnak, de úgy általában a scifisorozatoknak is

Mastigias · http://mastigias.blog.hu 2009.08.04. 09:21:53

Ezzel nem értek egyet. Szóviccnek jó, de amúgy nekem tetszik a sorozat.

Herbie-a kicsi kocsi 2009.08.05. 12:01:29

az első rész lement a hét elején és szerény véleményem szerint se volt rossz reméljük a folytatás is rendben lesz bár ebben nem kételkedem, de mindent el hete rontani.reméljük ez nem történik meg bár némi infóból hallva csak egyre jobb lesz a sori.
süti beállítások módosítása