2 FuRcSaság a jútyúbról

 2009.08.14. 15:47

Nos, itt van 1-2 "érdekes" videó, amik klasszikusak, de, ahogy mindig, most is reménykedem, hogy van olyan, akinek tudok újat mutatni :)

Elsőként itt van a "Magyar Öngyilkos Dal". A muzsikát Seress Rezső szerezte 1933-ban, Jávor László kérésére, aki a szöveget írta. Ennek a zenének a hatására állítólag többen is öngyilkosságot követtek el, mivel annyira hatott rájuk. Elsőként egy cselédlány végzett magával, holtteste mellett pedig megtalálták a Szomorú Vasárnap kottáját. Pár nappal később egy főtisztviselő lőtte agyon magát egy taxiban, búcsúlevele mellett pedig ott volt a Szomorú Vasárnap... '68-ban pedig maga a szerző, Seress lett öngyilkos... Vajon tényleg a zene volt ekkora hatással rájuk? Ezt már sohasem tudhatjuk meg, de az biztos, hogy a dalból rövid időn belül világsiker lett, többek között Frank Sinatra, Louis Armstrong, és Ray Charles is feldolgozta, sőt, már filmet is készítettek Seress, és a dal életéről. Nekem tetszett, szép zene, de öngyilkos nem lennék tőle (mástól sem). Azért mindenkinek csak saját felelősségre! :)

 

Másodikként pedig egy rajzfilmsorozat első epizódját mutatom be. Igen érdekes, és beteg egy rajzfilm... Nem bírtam végignézni az összes részt, nem tudom miért, nyomasztó az egész, beteges a "főhős", és a történetek... Cudar az egész :D Aki ilyesmire vágyik, annak hajrá, itt a Saláta Ujjak első része!

Címkék: furcsa jútyúb

A bejegyzés trackback címe:

https://mastigias.blog.hu/api/trackback/id/tr651309455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herbie-a kicsi kocsi 2009.08.15. 17:46:48

Az elsővel kapcsolatban a véleményem, hogy szép nóta igaz búskomor, de ennek ellenére szép és én se lennék tőle öngyilkos, nem hiszem, hogy ilyen reakciót képes lenne kiváltani belőlem, de egyetértek a szerző úrral abban, hogy semmi mástól sem.
Na de a muzsika szép!

A második videóval kapcsolatban pedig....! Rengeteg hülyeséget és beteges dolgot láttam már és sok rémes dolgot készítettek napjainkban is legalábbis olyat igen, amiért kár volt pénzt kiadni. De vissza a videóhoz. Ez beteges és nem tudom ki készítette, de biztos hiányzott néhány kereke. Nem tudom ki tudja megnézni, de azzal is komoly probléma lehet! Én már az első megszólalás után kapcsoltam is ki, mert ilyennel még fárasztani sincs kedvem magam!
Egyszóval ez egy nagy rakás szar és aki ezt megnézi, vagy végignézi az meg is érdemli!

Mastigias · http://mastigias.blog.hu 2009.08.15. 19:16:26

@Herbie-a kicsi kocsi: Én azért próbáltam :) nem azt mondom, hogy nagy rakás kaka, de nem egy műalkotás... mondjuk érdekes, hevesebb érzelmeket váltott ki belőlünk, mint a Szomorú vasárnap... =D
süti beállítások módosítása