Extras - Futottak még...

 2009.08.16. 13:05

Mastigias: extras season2 posterpreview

A múltkori Sanctuary ajánlóm után most egy újabb sorozatot mutatok be, méghozzá az Extras-t, magyarul "Futottak még..." címűt. (Lassan kinevezhetjük Piff-t társszerkesztőnek, mivel erre is ő hívta fel a figyelmemet:) Nem tudom, ismeritek-e az Office-t, az egy pöpec amcsi sorozat, amit egy (állítólag) még pöpecebb angol sorozatból készítettek. Namármost, ennek, és annak a készítői azonosak. Tehát a lényeg, hogy készüljetek fel az angol-humorra! :) A tovább után kiderül, miről is szól a történet :)

Mastigias: extras

Gondoltatok már arra, hogy ha egy filmben statisztaként szerepelnétek, és mellettetek rohangálnának a világsztárok, mit csinálnátok? Odamennétek autogrammot kérni? Esetleg beszélgetnétek velük? A sorozat két főszereplője, Maggie és Andy sok világsztárral dolgozott már együtt, persze csak statisztaként. Maggie-t a párkeresés foglalja el, Andy pedig írói vénáját igyekszik kamatoztatni. De ezen felül mindig statisztálnak. És talán ebben is van a lényeg: ők maguk semmit sem csinálnak, mindig csak másodhegedűsök, senki sem figyel fel rájuk a sztárok mellett. Vagy mégis?

Mastigias: extras season one

Ha megnézitek a sorozatot, majd rájöttök :) Amúgy a készítők sokat építenek a helyzet-komikumra, a kínos helyzetek határainak vizsgálatára, de a párbeszédek is remekül meg vannak szerkesztve. Maggie a buta lány, akinek pasi kell, Andy pedig az okos férfi, aki nem tud kitörni saját középszerűségéből, viszont van 1-2 vicces beszólása.

Persze nem lenne olyan nagy durr, ha csak ennyi lenne az egész sorozatban, viszont igazi világsztárok szerepelnek benne, akik önmagukat alakítják! Sőt, önmaguk szatírikus paródiáját adják elő, ami hihetetlen poén! =D A legelső részben pl. Ben Stiller épp egy filmet rendezett, de többször is felsorolja a vígjátékainak a bevételét, és olyan beképzelt, mint amilyennek látszik! =D Többször is felkacagtam 1-1 rész alatt, annyira eltalálták a sztárok személyiségét, és ők pedig el is játszották/felvállalták, ezért riszpekt nekik :) A sztár-névsor a teljesség igénye nélkül, megjelenésük időrendje szerint: Ben Stiller, Ross Kemp, Kate Winslet, Les Dennis, Samuel L. Jackson, Patrick Stewart, Orlando Bloom, David Bowie, Daniel Radcliffe, Chris Martin, Ian McKellen, Jonathan Ross, és Robert De Niro; eddig, a második évad végéig.

Mastigias: 18958 cast-of-extras

Vannak még visszatérő mellékszereplők is, pl. Andy ügynöke, aki egy kész csődtömeg, és semmit sem ért a munkájához, viszont iszonyat poénos a sok bénázása =D A lényeg, hogy a sorozat frankó, 1 évad mindössze 6 részből áll, úgyhogy nem egy Odüsszeia, egy rész fél óra, ami tökéletes terjedelem. Mindenkinek ajánlom, aki vevő az angol humorra, de aki nem, az is tehet egy próbát, megéri! ;)

U.I.: Az első és a második évadot darabonként 1 ezresért már meg lehet kapni eredetiben, DVD-n!

Mastigias

Címkék: tv

A bejegyzés trackback címe:

https://mastigias.blog.hu/api/trackback/id/tr901312777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása